Yalın Yaklaşım

Yalın Yaklaşım 

Yalın yaklaşım nedir?

Yalın yaklaşım; süreçlerdeki değer katan ve katmayan işlemleri belirlemek, değer katmayanları yok ederek veya azaltarak her işlemin maksimum fayda sağladığı bir faaliyetler bütünü oluşturup sürekli akışı sağlamaktır. 

Yalın Üretimin Unsurları 

 

 

Değer: Değer, müşteri tarafından tanımlanır. Müşterinin bedelini ödemeye hazır olduğu faaliyetler değerlidir. Müşteri gözünde değerli kabul edilmeyen her faaliyet israftır. 

Değer akışı: Değer akışı bir işletmede bir ürünü elde etmek için ortaya konan, değer katan ve değer katmayan işlemlerin bütünsel olarak analiz edilmesini ve iyileştirilmesini mümkün kılan yöntemdir. 

Sürekli akış: Müşteri açısından değer tanımlandıktan ve değer akış haritası oluşturulduktan ve israflar yok edildikten sonra bir sonraki aşama değer katan faaliyetlerin akış şeklinde dizilmelerini sağlamaktır. 

Çekme: Çekme sistemi müşterinin ürünü/hizmeti istediği zaman almasına olanak vermekte ve müşteri talebi olmadan üretim yapılmamasını sağlamaktadır. 

Mükemmellik: Sistem içindeki tüm unsurları sürekli iyileştirerek mükemmelliğe ulaşma yolunda hareket etme prensibidir. 

 

Katılımcılara katkısı nedir? 

  • Sonraki modüllerde detaylı olarak işlenecek olan yalın üretim araçları hakkında ön bilgilendirmeyi sağlar, farkındalık oluşturur ve eğitime katılanlarda ortak bilincin ve anlayışın oluşmasını sağlar, motive eder. 
  • Farkındalığı artan kişiler yalın iş kültürünün işletme içindeki öncüleri olurlar.

 

Firmalara çıktısı nedir? 

  • Yalın üretim yaklaşımının bir teknikler bütününden ziyade bir felsefe olarak anlaşılmasıyla ve benimsenmesiyle ve bu felsefenin kişilerce sürekli deneyimlenerek her kademede günlük hayatın bir parçası haline gelmesiyle işletmenin iş kültürü değişikliğinin yani yalın dönüşümünün gerçekleşeceği anlaşılır.

İletişime Geçin!

Geleceğinizi şekillendirmek için bugün bizimle iletişime geçin ve dönüşüm yolculuğunuza birlikte başlayalım!